AnasayfaArtvin'den HaberlerKÜLTÜR TURİZM BAKAN YARDIMCISI AHMET MİSHAP DEMİRCAN ARTVİN’DE

KÜLTÜR TURİZM BAKAN YARDIMCISI AHMET MİSHAP DEMİRCAN ARTVİN’DE

KÜLTÜR TURİZM BAKAN YARDIMCISI AHMET MİSHAP DEMİRCAN ARTVİN’DE

Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Mishap Demircan Artvin’de kütüphane açılışına katıldı

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin’de yenilen ve zenginleştirilen İl Halk Kütüphanesinin açılışı Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Mishap Demircan’ın katılımıyla gerçekleşti. Demircan , “hedefimiz bilgiyi teknolojiyi adaletle yorumlayacak yaşadığı dünyaya değer üretecek gençliği, geleceği inşa etmek” dedi.

Artvin’de yenilenen ve zenginleştirilen İl Halk Kütüphanesi açılış töreni düzenlendi. Törene Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Kültür Turizm, Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Mishap Demircan, Belediye Başkan Vekili Gülşen Kurul, Kütüphaneler ve Yayınla Genel Müdürü  Hamdi Turşucu, Genel Müdür Yardımcısı Ali Odabaş, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt, Ak Parti İl Başkanı Şenol Alpaslan, Meclis Başkanı Furkan Çakmak, İl Kültür Turizm Müdürü Ömer Gümüş ve kurum amirler ve davetliler katıldı.

Kütüphanenin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından düzenlenen törende konuşan  İl Kültür Turizm Müdürü Ömer Gümüş, “Bugün açılışlarını yapacağımız Merkez Kütüphanemizin bakım ve onarım ile teşhir tanzime 2018 yılında başlanmış olup yapılan harcamaların toplam miktarı 620.784 TL, Borçka Kütüphanesi için ise 387.196 TL harcama yapılmıştır.Ardanuç Kütüphanesi teşhir tanzimi tamamlanmış ve uygun bir fiziki mekâna kavuşturulmuştur.Hopa Kütüphanemizin yeri ve fiziki yapısı uygun olmadığından sayın valimizin talimatları doğrultusunda Hopa Kaymakamlık binasında 2 katlı tahmini 400 metrekare bina kurumumuza tahsis edilmiştir. Teşhir tanzim işlemlerine başlanmış olup 2020 yılı başlarında yeni kütüphane yerine taşınmamız ve teşhir tanzim için ödeneğe ihtiyaç duyulmaktadır. Yeni ilçe olan Kemalpaşa ilçemizde kütüphanemiz bulunmamaktadır. Açılması talebimizdir.Şavşat ilçesi kütüphanemizin bakım onarım, teşhir ve tanzim işi ile ilgili yapı yaklaşık maliyet çalışmalarımız devam etmektedir.Kütüphanelerimizin halkımıza ve gençlerimize daha iyi hizmet verebilmek için her kütüphaneye en az birer temizlikçi ve kütüphaneciye ihtiyaç duyulmaktadır.Murgul Kütüphanemizin teşhir ve tanzim işi 60.507 TL ye ihale edilmiş olup iş devam etmektedir.Merkez Kütüphanemizde 50.378 olmak üzere toplam 8 kütüphanemizde 147.142 kitabımız mevcuttur.Merkez Kütüphanemizdeki kullanıcı sayımız 15.063 tür. 8 kütüphanemizden toplam 68.962 kullanıcı yararlanmıştır.

Kütüphanelerimizin bakım onarım, teşhir tanzim ve açılışında emeği geçen; Bakan Yardımcımız Sn. Ahmet MisbahDemircan’a Bakanlığımız Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ve ekibine, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Sn. İsrafil Kışla ’ya, Valimiz Sn. Yılmaz Doruk’a, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve ekibine ve ayrıca İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve ekibine teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunarım” dedi.

Bakan Yardımcısı Ahmet Mishap Demircan; Cenabı Allah insanı diğer canlılardan farklı yaratmış, farkı da aklı diyerek sözlerini konuşmasına başladı.  15 yıl Beyoğlu belediye başkanlığı görevini yaptığını ifade eden, Bakan YardımcısıDemircan, anılarını yazdığı beş kitabının bulunduğunu söyledi.

Demircan,” derler ki tecrübelerini aktarmak için yazacaksın. Eskiden hayat çok daha tek düzeydi. Çocuklar ilkokuldan mezun olup bir yerde hemen iş bulabiliyordu. Ama şimdi teknoloji o kadar gelişti ki uzun bir tecrübe hayatına ihtiyacı var. Okuyacaklar tecrübe edecekler, teknolojiyi bilecekler.Onun için geleceğimiz evlatlarımızda yavrularımızda. Onları okumaya araştırma yönlendirmek işte kütüphanenin böyle bir misyonu var.Hedefimiz bilgiyi teknolojiyi adaletle yorumlayacak yaşadığı dünyaya değer üretecek gençliği geleceği inşa etmek” diyerek sözlerine son verdi.

Son olarak ise Artvin Valisi Yılmaz Doruk Kürsüye çıkarak şunları söyledi, “biz oku emriyle başlayan bir medeniyetin mirasçılarıyız. Dolayısıyla bunu idrak ettiğimiz dönemlerde nasıl bir medeniyet inşa ettiğimizi, nasıl bir medeniyetle dünyaya örnek olduğumuzu yaşadık. Dolayısıyla bu çerçevede kitabın okumanın kıymetini bildiğimiz dönemlerde dünyanın hizmetine bilimsel alanda yapılan çalışmalarla medeniyetimizin nasıl yararlı işler yaptığımızda birlikte gördük. İnşallah bundan sonra yeniden buna idrak ederekten geçmişten aldığımız ilhamla gelecek ufkumuzuda çizerek bu dünyanın ihtiyaç duyduğu ilim teknoloji insanı değerler anlamında yeniden dünya medeniyetine katkıda bulunacağız” diyerek sözlerine son verdi.

15 yıl Beyoğlu belediye başkanlığı görevini yaptığını ifade eden, Bakan Yardımcısı Demircan, anılarını yazdığı beş kitabının bulunduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından kütüphanenin gezilmesinin ardından program son buldu.