Vakıftan Haberler

İSTANBUL’DA ARTVİNLİLER HİZMET VAKFI’ NIN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI

Artvinliler Hizmet Vakfının Genel Kurul Toplantısı Ortaköy Kuruçeşme’ de demirli Turnatur Gemisi’nde yapıldı.

VAKIF BAŞKANLIĞINA ESEN YAĞCI SEÇİLDİ.

Hayati Akbaş

İSTANBUL-Artvinliler Hizmet Vakfının Olağan Genel Kurul Toplantısı Ortaköy Kuruçeşme’ de demirli Turnatur Gemisi’nde yapıldı Genel Kurula Vakıf  eski Başkanları Atilla Öztürk, İlker Kaya, Hızır Güneş, Recai Delibaşoğlu, Hakan Bekar, Danışma kurulu üyeleri ve çok sayıda vakıf üyesi katıldı.

Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Melek’in açılış konuşmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Divan Başkanlığına Dr. Mikail Kaya, Divan Üyeliklerine Sertaç Atabay, Hasibe Özkan seçildi.

Başkanlık divanı seçiminin ardından toplantı gündem maddelerinin görüşülmesine başlandı. Oldukça nezih bir ortamda gerçekleşen toplantıda Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu faaliyet raporlarının ibrasından sonra Vakıf arsasına yapılacak inşaat, İsmet Acar’ın önayak olduğu Artvin Sivil toplum kuruluşlarının birleştirilmesi konularında görüşmeler yapıldı.

Yeni dönemde görev alacak olan Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu Danışma Kurulu üyelerinin seçildiği genel kurulda Artvinliler Hizmet Vakfı’nın Kurucu Başkanı Atilla Öztürk, Eski Başkanlardan Recai Delibaşoğlu, Hakan Bekar,  Danışma Kurulu Başkan Vekili Haydar Aydın, Danışma Kurulu Üyesi  Nadir Ataman ve bazı katılımcılar söz aldı.

Eski Başkan Mustafa Melek “Artvinliye yakışır bir genel kurul yaptık. Bu kutsal görevi yeni arkadaşlarımıza devrederken, yapamadığımız projelerimizi de devretmiş oluyoruz. Desteğimizi devam ettireceğiz. Yeni yönetime, Başarılar dilerim” dedi. Mustafa Melek, ayrıca yeni yönetimden 25. Yıl onuruna bir etkinlik yapılması yönünde teklifte bulundu.

Konuşmaların ardından gündem gereği seçimler maddesine geçildi. Tek liste ile katılan Esen Yağcı ve ekibi Vâkıfın yeni yönetimine seçildiler. Göreve gelen Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinin genel kurula kendilerini tanıtmaları ile son bulan toplantıda Vakfın Onur Kurulu Başkanlığına İsmet Acar seçildi.

Genel kurulun sona ermesi ardından Yeni Başkan Esen Yağcı yaptığı kısa Teşekkür konuşmasında “Vakfımıza katkısı olan tüm Başkan, Yönetim Kurulları ve Üyelerimize teşekkür ederim. Devraldığımız bu kutsal görevi laiki ile yapma gayreti içinde olacağız. Tüm STK’larla birlikte, Artvin’e, Artvinliye yakışır hizmet anlayışını sürdüreceğiz. Yeni projelerimiz olacak” dedi.

Genel kurulun tamamlanması ardından Vakıf merkezinde yeni yönetim eski yönetimle bir araya gelerek devir-teslimi gerçekleşti.  Yeni Başkan Esen Yağcı ve yönetimi, eski yönetim Kurulu üyelerine, verdikleri emek ve katkılarına istinaden “teşekkür” plaketi takdim etti.

Yeni dönem için belirlenen kurulu şu isimlerden oluştu: Esen Yağcı, Erol Şalikoğlu, Muhterem Yılmaz, Emire Mine Emirzade Artar, Pınar Ersoy, Mustafa Akbıyık, Mutahsin Yıldırım, Tevabil Üstündağ, Kısmet Orman, Recep Bozar, Erdal Çalıkoğlu

Denetleme kuruluna Türkşen Uygun, Kamil Yavuz ve Yalçın Aydın seçildiler.

Danışma Kuruluna ’da şu isimler seçildi: Prof. Dr. İlhan Avcı, Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, Prof. Dr. Fahameddin Başar, Dr. Cem Karabal, Nuri Vatan, Nadir Ataman, İlter Turan, Necmettin Orman, Haydar Aydın, Osman Bozkurt, Haydar Menteş, Adem Avcı, Volkan Lokumcu, H. Yılmaz Melek, Adem Temiz, Hasan Fehmi Demir, Kemal Makar, Ertunç Işık, Necmettin Aydın, Mehmet Esen Uygur ve Turan Şalikoğlu